З чим пити віскі

Оскільки віскі є досить міцним алкогольним напоєм, все частіше у його шанувальників виникає питання «з чим пити віскі?». Акуратність в цьому питанні не завадить, адже потрібно так підібрати закуску, щоб не зіпсувати враження від напою і краще розкрити його потенціал. Найбільш відданими адептами «чистого» вживання віскі є шотландці. Жителі цієї країни щиро впевнені, що хороший віскі не вимагає закуски і п'ється сольно, не вимагаючи ніякого супроводу. Однак сьогодні навіть суворі кельти погоджуються, що іноді хороший скотч можна і закусити, якщо правильно вибрати продукти.

На сегодняшний день скупка алкоголя элитного очень востребована и вы можете продать свой алкоголь по очень выгодной цене.

Принципи підбору страв для віскі

Не варто вибирати страви з дуже інтенсивним смаком, який буде переважати над віскі. Їжа повинна лише доповнювати смак алкоголю, ні в якому разі, не пригнічуючи його.

Незважаючи на поширену думку, сир - не найкращий вибір для віскі. Багато його сорти володіють різким, терпким ароматом і смаком, який погано поєднується з алкоголем.

А ось деякі прянощі можуть поліпшити враження від спиртного. Приправте блюдо трохи корицею, базиліком або чебрецем і Ви отримаєте оригінальну смакову палітру.

Не варто захоплюватися їжею. Важка їжа та ще у великій кількості тільки перешкодить сприйняттю, сповільнить всмоктування алкоголю, що може привести до того, що людині буде здаватися, що він випив мало, хоча насправді допустима норма вже подолана.

Які продукти найкраще підходять до віскі

В ідеалі потрібно до кожного сорту віскі підбирати свою закуску. Зробити це під силу лише досвідченим дегустаторам, які тонко відчувають всі нюанси напою і прекрасно розбираються в марках. Але існують і загальні рекомендації, дотримуючись яких, Ви майже напевно не зіпсуєте враження від спиртного.

Абсолютна більшість сортів віскі добре поєднується з морепродуктами, мовою і печінкою.

Ідеальною закускою практично для всіх різновидів віскі є червона риба. Відмінним варіантом буде копчений лосось або сьомга.

Деякі сорти розкриваються лише в поєднанні з морепродуктами. А м'ясо або солодощі просто «вбивають» їх. До таких напоїв можна віднести Jameson , Ballantines Finest , Glenmorangie .

А ось сорти Johnnie Walker Red Label або Famous Grouse навпаки просто створені для м'ясних закусок і відмінно поєднуються зі смаженою бараниною і яловичиною.

Багато сортів дуже гармонійно поєднуються з шоколадом. Тільки вибирайте плитки гіркого шоколаду з великим вмістом какао.

Бурбон традиційно добре підходить до десертів і фруктам. Солодкий смак підкреслює глибину і красу напою.

Egger Ламинат

Замок Ламината

Меблевий щит